Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makrill med stuvad spenat

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Vänd portionsfileerna eller portionsmakrillarna i mjöl. Salta och peppra. Stek dem gyllenbruna på medelhög värme 3-4 minuter på var sida för fileer, 7-8 minuter för hel fisk, tänk då på att sänka värmen något. Smält smöret, rör i mjöl och späd med mjölken. Krydda (ca 2 krm salt till 3 dl mjölk). Låt koka 10 minuter. Vänd i den rensade, välsköljda spenaten. Servera direkt. Spenaten är godast om det finns lite spänst kvar i bladen. Servera med kokt svensk färskpotatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ulrikarl 3 september 2009

    gott, gott!! Kommer absolut att göra den igen!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.