Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makrilllåda med makrill på burk

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Bra låda att göra om man inte vet vad man ska göra av makrillen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatis, morötter och lök tunnt. Skiva också tomaten.
  2. Lägg ett lager potatis i botten av en smord, eldfast form. Lägg ett lager med lök ovanpå, ett lager med morötter och till sist en burk med makrill där du delat filéerna i valfri storlek (spara tomatsåsen från filéerna). Fortsätt att varva men avsluta med ett lager makrill.
  3. Blanda i en skål grädde, tomatsåsen från makrillen, salt och peppar. Slå detta över formen.
  4. Lägg ut tomaterna i formen, strö valfri mängd rostad lök och riven ost.
  5. Ställ i ugnen i 30-40 min i 200-225 grader varm ugn. Känn med en sticka så att potatis och morötter har blivit mjuka.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Gurgelfranz 22 november 2009

    Mycket gott, smidig vardagsmat! Jag tror dock det är viktigt att man har en ost med mycket smak, det är ganska snälla smaker för övrigt. Tack!

  • KochinaW 30 mars 2016

    Mycket god rätt, kommer att göras flera gånger, TACK.

  • saxa 14 juli 2016

    Smidig och god vardagsmat, kommer göras fler gånger. Kommer nog krydda på lite mera för att tuffa till smakerna lite.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.