Perfekt plockmat som kan serveras såväl som drinktilltugg som förrätt. Gör det enkelt för di genom att laga moussen i förväg och förvara den i kylen.
Instruktioner
- Ta bort skinnet från makrillen och rensa den noga. Dela den i mindre bitar.
- Lägg makrillbitarna och gräslöken i en matberedare och kör till en kräm. Lägg krämen i en skål, rör i crème fraiche och majonnäs och blanda till en mousse.
- Finhacka lök och persilja. Vänd ner löken och persiljan i makrillmoussen. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Skeda ner moussen i en spritspåse utan pip. Lägg i kylen fram till servering.
- Tryck ut rundlar av grovt bröd med hjälp av ett glas eller en utstickare som är ca 5 cm i diameter. Spritsa eller bred moussen på brödrundlarna. Garnera med rädisor och citron.
Publicerat den
3 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar