Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makrillmousse på grovt bröd

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Perfekt plockmat som kan serveras såväl som drinktilltugg som förrätt. Gör det enkelt för di genom att laga moussen i förväg och förvara den i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort skinnet från makrillen och rensa den noga. Dela den i mindre bitar.
  2. Lägg makrillbitarna och gräslöken i en matberedare och kör till en kräm. Lägg krämen i en skål, rör i crème fraiche och majonnäs och blanda till en mousse.
  3. Finhacka lök och persilja. Vänd ner löken och persiljan i makrillmoussen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Skeda ner moussen i en spritspåse utan pip. Lägg i kylen fram till servering.
  5. Tryck ut rundlar av grovt bröd med hjälp av ett glas eller en utstickare som är ca 5 cm i diameter. Spritsa eller bred moussen på brödrundlarna. Garnera med rädisor och citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.