Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makroner med kaffe och valnötter

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Kaffe och valnötter är en vinnande kombination som lyfter dessa läckert guldbruna makroner till himmelska höjder. Konsistensen är både seg och knaprig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Klipp till 12 stycken 7 ½ cm stora cirklar av ett bakplåtspapper och lägg ut dem glest på 2 bakplåtar. Lägg de hackade valnötterna och sockret i en matberedare och kör till en finkornig blandning. Ställ blandningen åt sidan.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt kaffet och några msk nötblandning, fortsätt att vända ner nötblandningen några msk i taget.
  3. Lägg en rund klick av smeten mitt på varje papperscirkel ( Lämna en marginal runt kanten eftersom smeten flyter ut en aning vid gräddningen). Toppa varje klick med en halv valnöt och grädda makronerna gulbruna i 12-15 minuter.
  4. Flytta försiktigt över makronerna till bakgaller och låt dem svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.