Kaffe och valnötter är en vinnande kombination som lyfter dessa läckert guldbruna makroner till himmelska höjder.
Konsistensen är både seg och knaprig.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
Klipp till 12 stycken 7 ½ cm stora cirklar av ett bakplåtspapper och lägg ut dem glest på 2 bakplåtar.
Lägg de hackade valnötterna och sockret i en matberedare och kör till en finkornig blandning. Ställ blandningen åt sidan.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt kaffet och några msk nötblandning, fortsätt att vända ner nötblandningen några msk i taget.
- Lägg en rund klick av smeten mitt på varje papperscirkel ( Lämna en marginal runt kanten eftersom smeten flyter ut en aning vid gräddningen).
Toppa varje klick med en halv valnöt och grädda makronerna gulbruna i 12-15 minuter.
- Flytta försiktigt över makronerna till bakgaller och låt dem svalna.
Publicerat den
16 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar