Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maktkaka eller mjölkchokladtårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna tårtan har min 14åring och hans kompis gett namn. Den är så oerhört god och mäktig - därav namnet maktkaka! Inte så svår att göra faktiskt! Man kan göra den dagen före den ska serveras och den går bra att göra glutenfri. Ta Rice Crispies i botten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä botten av en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Koka upp sirapen i en kastrull och rör ner jordnötssmöret. Värm försiktigt upp blandningen, koka inte! Dra kastrullen från plattan och rör ner flingorna. Blanda samman. Tryck ut massan i formen.
  2. Hacka blockchokladen ganska fint och lägg det i en bunke. Koka grädde och mjölk och slå den heta blandningen över chokladen. Mixa till en jämn blandning med mixerstav och häll tryffeln i formen. Låt stelna i kylskåp, gärna över natten. Lossa tårtan från formens kant med en vass kniv ! Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.