Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Malabarspenatpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Malabarspenat är en starkväxande lianväxt med stora suckulenta blad med utmärkt spenatsmak. Lätt att fröså och kan odlas i stora krukor/hinkar i växthus, inglasade uterum/balkonger under sommaren. Det går bra att använda andra bladväxter i denna paj ifall man inte har malabarspenat (ex. spenat, mangold, trädgårdsmålla, kirskål, nässlor) fast man kan behöva prova sig fram till lagom mängd av de bladväxterna. Pajen är god att servera med ex. kallrökt lax eller lufttorkad skinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda snabbt ihop pajdegen och lägg den att vila i kylskåpet någon timme. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda i 10-15 min på 225 grader.
  2. Förväll malabarspenaten ett par minuter i kokande vatten och häll den sedan i ett durkslag och spola med kallt vatten. Låt malabarspenaten rinna av och krama sedan ur vätska ur malabarspenaten. Grovhacka sedan malabarspenaten och fördela den i pajskalet.
  3. Strössla ut den rivna osten ovanpå malabarspenaten. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, muskot, peppar till en äggstanning och häll detta ovanpå malabarspenaten och osten.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 35-40 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.