- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Vi Svenskar äter alldeles för lite lever. Om man gör en kombination av kalvlever, kycklinglever och blandfärs får man en leverbiff med en ganska neutral smak. Kryddningen i den här maträtten bidrar också till en inte allt för framträngande leversmak.
Instruktioner
- Putsa levern fri från hinnor och fett, skär den i små bitar, mal den tillsammans med blandfärsen två gånger i köttkvarn eller till en slät smet i matberedare.
- Blanda ströbröd och maizenamjöl med mjölk och grädde, blanda till en klumpfri smet, låt svälla en stund.
- Finhacka löken och fräs den i lite rapsolja utan att den blir brun.
- Rensa ansjovisen och finhacka filéerna fint, blanda ner dem i lever/köttfärsröran, tillsätt ägget och kryddorna och rör ner det svällda ströbrödet, blanda noga.
- Provstek en liten klick av smeten i smör och rapsolja, salta mer om det skulle behövas.
- Stek jämnstora biffar av smeten i smör och rapsolja.
- Servera med kokt potatis eller potatismos, en gräddsås och någon grönsak.
Publicerat den
21 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har nyss lärt mig tycka om lever, bättre sent än aldrig;-) Detta låter riktigt gott till skillnad från skolans torra leverbiffar på 70-talet. Ska testa i mellandagarna. God jul!