Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Malda pepparbiffar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Biffarna som görs på nötfärs vänds i grovmalen svartpeppar innan de steks. Det ger en pepparstark och kryddig smak. Till biffarna serveras en musig madeirasås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Forma färsen till fyra tjocka biffar. Häll svartpeppar på ett fat och vänd biffarna i pepparen.
  2. Bryn matfett i en stekpanna och stek biffarna 2-3 minuter på varje sida. De blir saftigast och godast om de inte är helt genomstekta.
  3. Salta biffarna och lägg dem på ett varmt serveringsfat.
  4. Häll soya och madeira i stekpannan. Späd med grädden och koka upp det hela. Häll såsen över biffarna och servera dem genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Monika46 10 april 2010

    He, he, he... Inte kul med en MUSIG madeirasås. Lite stavfel kanske:-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.