Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Malins äppeltosca

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Denna äppeltosca är fantastisk god. Serveras med vaniljsås eller glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplena, dela dem och ta bort kärnhuset.
  2. Lägg äppelhalvorna på ett smort, ugnsfast fat eller i en stor form.
  3. Till toscasmeten: Skålla och flaga mandeln. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt dem sjuda upp under omrörning. Häll smeten omedelbart över äppelhalvorna. Sätt in fatet eller formen i medelvarm ugn 225 grader omkring 20 minuter, eller tills äpplena är mjuka och toscan fått fin färg.
  4. Serveras ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.