Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Malins crêpes med suovasfyllning

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och vatten till en jämn smet. Vispa i ägg och mjölk. Smält matfett och låt svalna. Blanda i matfettet i smeten. Låt smeten svälla 1-2 timmar (om tid finns). Hetta upp en liten pannkakslagg (Crêpsen ska bli c:a 14 cm i diam). Lägg i matfett och låt bli detta bli ljusbrunt. Häll i 1/2 dl av smeten. Vänd pannkakan när smeten stelnat på ovansidan och fått färg under stek i några minuter. Om crêpesen ska fyllas på en gång behövs inte båda sidor stekas.
  2. Fyllning Stek suovasen och låt kallna. Riv den stekta suovasen i en matberedare eller mixer. Blanda ihop allt till en smet, tillsätt pepparrot, salt och peppar efter egen smak. Sätt sedan en lika stor klick i alla crêpes och rulla ihop.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.