- Serverar: 20-25 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Jag skulle försöka mig på att göra havreflarn, fast lite mer GI-vänliga, men i ett "misslyckat" försök till det, så blev det några helt andra kakor. Väldigt goda och enkla! Perfekt om
man är lite sötsugen en kväll.
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 200 grader och smält sedan smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner fruktsocker, havregryn, mjöl och bakpulver.
- Smält honungen i en skål i micron (om du inte har flytande honung) och häll även i det i kastrullen. Blanda ihop allt. Ta fram 2 plåtar med bakplåtspapper på och börja klicka ut smeten. Ta ungefär ½ msk till varje kaka, och ha stort avstånd mellan dem eftersom dom flyter ut lite när de gräddas. Jag fick använda 1 ½ plåt.
- Sätt in kakorna i ugnen i ungefär 8-10 min. Ta ut när de fått fin färg! Låt kakorna sedan svalna och stelna en aning innan dom serveras.
- Lycka till!
Publicerat den
12 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
ska man använda siktat eller fullkornsdinkel?
spicyspicy: jag använde siktat!
Är det viktigt med bakpulvret?:)
Alliboll: Det vet jag faktiskt inte.. tog havreflarnsreceptet och gjorde om det lite, men man kan ju alltid prova utan och se vad det blir av det :)