Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Malins frukostbröd

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Eget recept. Ett gott och snabbt bröd med smak av aprikos, valnötter och kardemumma. Är också fyllt med nyttigheter för magen. Påminner mycket om scones.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman mjölsorterna, sportgryn, linfrön och pumpakärnor. Bryt ner valnötterna, klipp aprikoserna i mindre bitar och ha i dem. Stöt kardemumman en aning och blanda även ner dem i blandningen. Tillsätt rapsolja, yoghurt och honung. Rör samman till en rätt kladdig deg. Använd en sked och klicka ut önskat antal bröd (jag gjorde 8 st, de fick då en storlek på cirka 8-9 cm i diameter) i runda former på en plåt med baklåtspapper. Jämna gärna till dem lite och strö ytterst lite dinkelmjöl på dem. OBS akta så du inte gör dem alltför platta, utan "bulla" gärna upp dem lite. Annars blir alltför svåra att dela på =) Ställ plåten i mitten av ugnen och grädda i cirka 16-18 minuter. Lägg dem på galler under en bakduk. Bröden ska helst ätas varma, men funkar även dagen efter. Mycket goda med smör och ost, men även messmör, ägg och gurka passar fint. Även om bröden påminner om scones skulle jag inte rekomendera marmelad på, då aprikosen gör dem söta i sig. Hoppas din frukost blir toppen! Betygsätt dem gärna om du tycker om dem =)

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • matmymlan 24 augusti 2009

    Gillar det här receptet och vill gärna prova, men har du inget alls i som utvecklar kolsyra? Du skriver att de är lika scones, som har en tydlig karaktär av bikarbonat, men utan varken det, bakpulver , jäst , eller en gröt som får mogna ett par dar i rumsvärme , blir det inte väldigt stabbigt och tungt? Nyfiken i en strut! :-) Jag letar efter ett bra frukostbröd som inte nödvändigtvis behöver en massa pålägg, som gärna går att frysa in och värma på i ugnen portionsvis, och gillar smak-kombon här! :-)

  • honeybuny 27 augusti 2009

    Hej! Vad roligt att du fastnade för receptet! =) Nu när du nämner det blir jag faktiskt förvånad själv. För jag kan inte alls minnas att jag hade i bakpulver. Och ändå vet jag att det brukar vara det i liknande bröd! Har kollat receptet flera gånger, men jag har inte skrivit med det alls. Så antagligen gjorde jag dem helt utan varken bakpulver, bikarbonat eller liknande ;) Misstag eller inte, det vet jag inte, men goda blev dom =) även om dom helst ska ätas direkt, alldeles nygräddade =) Hoppas du blir nöjd med dom om du vågar testa =P Och om du provar med bakpulver, hör gärna av dig om hur det blev =) (nyfiken här med =P) Ha en bra dag!

  • amv89 31 januari 2011

    Dessa måste jag ju bara prova, kanske beror på att jag själv heter Malin.

  • [email protected] 24 januari 2013

    Gjorde dessa fantastiska "bullar" idag! Jättegoda och tack vare kardemumman kan man ha dem till kaffet som ett bakverk! MEN jag reagerade på att det inte var ngt bakpulver i. Gjorde därför en sats till MED bakpulver. Det blev hundra gånger bättre! Så addera bakpulver så får ni en fantastisk "frullebulle"!

  • AnneFred 25 januari 2013

    Hur mkt bakpulver rekommenderar du ? ;)

  • Signepien 26 januari 2013

    Mycket goda brödbullar. Jag tog 2 tsk bakpulver och det blev bra. Det enda som inte funkade så bra var att de gärna föll sönder när jag delade dem med vass kniv. Kan man förhindra det? Signe

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.