Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Malins kokos- och limeskorpor

 
Malins kokos- och limeskorpor Malins kokos- och limeskorpor
Skriv ut

Hela familjen blev förtjusta, dom blev smarriga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv skalet av limen och pressa saften.
  3. Vispa smör, strösocker, rårörsocker, vaniljsocker och allt limeskal krämigt.
  4. Rör ner 1 tsk av limesaften.
  5. Rör ner ett ägg i taget.
  6. Hacka sötmandeln väldigt grovt.
  7. Blanda all mandel med vetemjöl, bakpulver och kokosflingor och vänd försiktigt ner det i smeten.
  8. Forma degen till 2 avlånga rullar på en plåt med bakplåtspapper.
  9. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  10. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
  11. Skiva längderna i cirka 1-1 ½ cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
  12. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills de är helt torra. Låt dom gärna stå kvar i ugnen under tiden som den svalnar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.