Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Malins Lingonbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett lite ljusare lingonbröd som kräver litet arbete och ger ett saftigt resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda lättfil,rågkross,havregryn,mörk sirap,lingonsylt och salt i en bunke. Låt stå i 5 minuter. Tillsätt sedan i rågsikt, vetemjöl,bikarbonat och rör om väl.
  3. Häll degen i en välsmord 3 liters form.
  4. Ställ in i ugnen ca 45 minuter. När brödet är färdigt ta ut det och pensla med vatten. Låt svalna på galler under duk.
  5. För ett grövre bröd ersätt rågsikt mot grahamsmjöl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.