Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Malins underbart goda sockerkringlor

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Brukade som liten ha tävlingar om vem som kunde hålla sig längst från att inte slicka sig runt munnen.... Många kringlor blev det..fantastiskt goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm och slå den över jästen. Tillsätt ägg, socker, salt, hjortronsalt och 1,2 l av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk till dubbel storlek ca 30 min.
  2. Knåda degen smidigt på ett mjölat bord. 'Dela degen i ca 40 bitar. Rulla ut varje bit till lång smal längd på ca 30 cm. Forma längderna till kringlor. Låt kringlorna jäsa övertäckta med bakduk på bakplåtar med bakplåtspapper i ca 30 min.
  3. Grädda i 250 grader mitt i ugnen, ca 8 min. Pensla kringlorna med smör och doppa dem i en blandning av socker och vaniljsocker. Ska kringlorna frysas in, garnerar man dem efter att de tinat.
  4. Hoppas att du vinner i tävlingen att inte slicka dig runt munnen....

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.