Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Malvapudding

(1 kommentar)  
Skriv ut

En klassisk efterrätt från Sydafrika. Servera gärna med hallon, passionsfrukt och glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Vispa samman smör, marmelad och socker till puddingen. Tillsätt under vispning ägg, mjölk och vetemjöl, till sist vitvinsvinäger och bikarbonat.
  3. Häll i smorda portionsformar och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  4. Koka upp grädde, mjölk, socker och smör till såsen. Blanda sist ner innehållet från den urskrapade vaniljstången. Låt svalna.
  5. Stjälp upp puddingarna och häll såsen över dem. Stick små hål i dem med en tandpetare så att all sås absorberas.

Kommentarer (1)

  • abdullah3057 15 januari 2011

    God men var mer som en mjuk kaka än pudding. Men den var som sagt god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.