Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

MamaMias Palt

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Det finns andra recept på palt här, men så här gjorde jag. Palt och kroppkakor kan som dela nationen - kokt eller rå potatis, vetemjöl eller kornmjöl... Hur som är det gott och ännu godare dagen efter, uppstekt...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på kokvatten i stor kastrull på spisen. Låt koka upp medan du gör smeten, salta i vattnet sedan innan du lägger i paltarna.
  2. Skala potatis och lök. Riv potatisen mycket fint , alternativt mal den i köttkvarn. Låt potatisen rinna av något, pressa på lite med en slev så att du får ut vattnet.
  3. Löken och fläsket hackas fint.
  4. Den avrunna potatisen blandas (jag kör i hushållsassistenten med degkrokar) med mjöl och salt. Smeten ska bli smidig men inte hård.
  5. Sen tar man en klutt smet i handen (jag provade med både mjölad hand och vattensköljd, vattensköljd funkade bäst) gör en liten grop i mitten, lägg i lite lök och fläsk. Mecka ihop till en boll. Droppa ned i det kokande vattnet.
  6. När bollarna kokat ca 10 min flyter de upp, fortsätt då koka sakta i ca 50-60 minuter.
  7. Servera med kallt äkta smör och hemgjord lingonsylt. Knäckebröd hör till också.
  8. Om det blir palt över, stek upp den nästa dag - ännu godare...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.