Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mamma Gullans äggost

 
Skriv ut

Inget slår denna underbart krämiga och goda äggost från Tjörn!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg och crème fraiche i en stor kastrull. Häll över grädde och mjölk. Rör i blandningen med träslev tills det börjar sjuda och koagulera (visar sig som små klumpar).
  2. Dra kastrullen från spisen och låt stå och svalna ca en halvtimma.
  3. Använd hålslev till att fylla en äggostform (eller trådtät sil). Lägg ett lager äggost och varva med socker tills fprmen är fylld.
  4. Obs; ställ formen på ett fat, som vasslen kan rinna ned i.
  5. Låt stå i kyl till nästa dag, då du välter över äggosten på ett fat och serverar med valfri sylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.