Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mamma Mias morots och linfröbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Himmelskt gott och saftigt matbröd!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader
  2. Tag fram margarinet och låt det bli rumsvarmt. Rör ut jästen i ljummet vatten (37 grader). Tillsätt salt, flytande honung, de rivna morötterna och margarin. Blanda i rågsikten och vetemjölet. Arbeta samman tills degen blir smidig ca 7-10 minuter för hand eller ca 5 minuter i maskin.
  3. Jäs ca 60 minuter.
  4. Tag upp degen och knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i ca 20 bitar och rulla dem till bullar. Pensla bullarna med vatten och vänd dem i linfröna. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och jäs ca 30 minuter utan bakduk.
  5. Grädda 10-15 minuter mitt i ugnen. Låt bullarna svalna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.