Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mamma Nojjans supergoda fetaostförrätt eller nattamad

(2 kommentarer)  
Mamma Nojjans supergoda fetaostförrätt eller nattamad Mamma Nojjans supergoda fetaostförrätt eller nattamad
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Denna har min mamma gjort vid bjudningar som förrätt, men även som nattamad. Gött smakar de i alla fall, och enkelt som tusan är det oxå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör i en stekpanna. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken i småbitar. Lägg det i pannan och glacera.
  2. Smula fetaosten eller krossa med en gaffel i en ungssäker form. Häll på lite kolsyrat mineralvatten, så att du får en halvfast konsistens.
  3. Knäck äggen och dela gulan och vitan. Tillsätt gulorna i blandningen. Lägg även i den glacerade löken. Rör om ordentligt. Skiva tomaterna i halvtunna skivor och lägg ovanpå. Avsluta med att rikligt strö på paprikakrydda ovanpå.
  4. Sätt in i ugnen, i ca 30 minuter, tills du har fått en stelnad konsistens samt en fin yta.
  5. Enjoy !!!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Nojjan69 1 augusti 2009

    OBS !! Glömde att den glacerade löken oxå ska röras in i "smeten", innan de skivade tomaterna lägges på smeten.

  • Nojjan69 25 augusti 2009

    Skickar upp ytterliggare en bild.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.