- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Denna har min mamma gjort vid bjudningar som förrätt, men även som nattamad.
Gött smakar de i alla fall, och enkelt som tusan är det oxå.
Instruktioner
- Smält smör i en stekpanna. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken i småbitar. Lägg det i pannan och glacera.
- Smula fetaosten eller krossa med en gaffel i en ungssäker form. Häll på lite kolsyrat mineralvatten, så att du får en halvfast konsistens.
- Knäck äggen och dela gulan och vitan. Tillsätt gulorna i blandningen. Lägg även i den glacerade löken. Rör om ordentligt. Skiva tomaterna i halvtunna skivor och lägg ovanpå.
Avsluta med att rikligt strö på paprikakrydda ovanpå.
- Sätt in i ugnen, i ca 30 minuter, tills du har fått en stelnad konsistens samt en fin yta.
- Enjoy !!!
Publicerat den
31 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
OBS !! Glömde att den glacerade löken oxå ska röras in i "smeten", innan de skivade tomaterna lägges på smeten.
Skickar upp ytterliggare en bild.