Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mamma Rias höstkaka med plommon

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En kaka som min mamma alltid gjorde på hösten när skolan kommit igång. Degen är nästan samma som en vetedeg och sockret du strör på efteråt kan du själv välja mängd eller helt utesluta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och tillsätt mjölk, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen, rör tills jästen har löst upp sig.
  2. Tillsätt salt, socker samt mjöl och knåda till en fin deg. Låt jäsa ca 25 minuter.
  3. Smörj en form/plåt och lägg ned utkavlad/tryckt deg i den. Skölj, dela och kärna ur plommonen. Lägg de med skalsidan nedåt i degen, tryck till lite lätt. Låt jäsa ca 25 minuter.
  4. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i ca 30 minuter. Ta ut formen och strö på strösocker i den mängd som önskas. OBS! Välj helst en form med lite högre kant så inte plommonsaften bubblar över i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.