Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas äppelpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den enklaste och godaste av äppelpajer. Bäst samma dag som den bakas. Servera vaniljglass eller vaniljsås till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem tätt i en form.
  3. Blanda mjöl och socker och häll det över äpplena.
  4. Skiva kylskåpskallt smör med en osthyvel och lägg det över, så att det täcker mjöl- och sockerblandningen.
  5. Grädda i ugnen tills ytan fått en gyllenbrun färg, cirka 45 minuter.
  6. Tips! Servera gärna vanljglass eller vaniljsås till. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • martina63 7 april 2009

    Hej, jättegod och enkel paj som blev uppskattad hos oss!! ps. tips...jag blandade i lite kardemumma i mjölet, det blev kalas gott. Häslnignar Martina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.