Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas äppelsockerkaka

(2 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Underbart god äppelkaka som Mamma hittade på själv :) Gott att äta den med vaniljsås/visp! Den kan självklart bakas ut som muffins om man hellre vill det. Äpplen kan bytas ut till vilken liknande frukt som helst tex. persika eller päron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form, gärna med borttagbara kanter. Smält margarin och häll i mjölken. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjölk + margarin. Häll smeten i formen och tryck ner äppelklyftor i något fint mönster :) Häll på ett tunt lager kanel och socker över kakan.
  2. In i ugnen på 175 grader i 40 min.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Evia 4 juni 2008

    Baka den till kaffet igår och åt den som den var utan något till men den var jättegod och saftig. Full pott till dej för detta recept.

  • flabban 25 september 2008

    En kaka som man inte kan misslyckas med. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.