Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas aprikostårta

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

På födelsedagar i evighet har min mamma gjort denna tårta så därför har den blivit en klassiker!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Rör försiktigt ner mjölet blandat med bakpulvret och vänd ner de maldda nötterna.
  3. Täck en braspanna med smörgåspapper och bred ut smeten. Grädda den i 250 grader i 5 min.
  4. Stjälp därefter upp den på smörpapper. Drag av det papper kakan gräddats på. Pensla ev. med kallt vatten, så går det lättare. Låt den kallna.
  5. Vispa grädden och vänd ner de hackade aprikoserna, och bred ut fyllningen. Rulla ihop.
  6. Sikta florsocker överst och garnera med aprikoser.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.