- Serverar: 12-16 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En härlig banankaka från Årets hembakare 2007
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
Tillsätt mjölk, socker, salt, vaniljsocker och äggulor.
Mosa bananerna ordentligt och rör ner dem.
Blanda samman mjöl och bikarbonat och rör ner det i smeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i en välsmord, bröad slät 2 liters form och grädda i 175 grader 45-50 minuter.
- Låt kakan svalna något i formen innand den vänds upp på ett fat. Dekorera ev med kokosflingor.
Publicerat den
8 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Men My good vilken good banankaka!! Gubben smiskar så det står härliga till, å det e bra betyg hihi den här blire absolut fler gånger. Å enkel att göra :)