Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas bästa banankaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-16 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En härlig banankaka från Årets hembakare 2007

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Tillsätt mjölk, socker, salt, vaniljsocker och äggulor. Mosa bananerna ordentligt och rör ner dem. Blanda samman mjöl och bikarbonat och rör ner det i smeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i en välsmord, bröad slät 2 liters form och grädda i 175 grader 45-50 minuter.
  2. Låt kakan svalna något i formen innand den vänds upp på ett fat. Dekorera ev med kokosflingor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • blumsan 28 oktober 2012

    Men My good vilken good banankaka!! Gubben smiskar så det står härliga till, å det e bra betyg hihi den här blire absolut fler gånger. Å enkel att göra :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.