- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Det här verkar för blotta ögat vara en helt ordinär chokladkaka men jag har inte bjudit någon ännu som inte blivit hänförd över hur god den är i sin enkelhet. Bild kommer så småningom.
Instruktioner
- Rör ihop margarinet och sockret. Tillsätt äggen. Blanda ihop mjölet, kakaon och vaniljsockret och häll ner mjölblandningen i margarinblandningen. Häll smeten i en 20x30 cm långpanna som är smord eller klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i 175 grader i exakt 20 minuter.
Hacka blockchokladen grovt under tiden.
- Ta ut kakan och strö på blockchokladen. Sätt in kakan i ugnen ytterligare 5 minuter.
- Ta ut kakan och bred ut den smälta chokladen jämnt. Skär i rutor efter att kakan svalnat. Serveras med fördel med vanlig vispgrädde.
Publicerat den
9 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dessa kakor blev supergoda, särskilt till en kopp kaffe. Garnerade chokladen med strösselkonfetti blev färggranna nu till midsommar. Full pott i betyg. Tack för receptet. Trevlig midsommar kram emaxen.
Jättegoda chokladrutor :) De hann knappt kallna innan de var uppätna, kommer definitivt göra dessa igen.