Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas chokladrutor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Det här verkar för blotta ögat vara en helt ordinär chokladkaka men jag har inte bjudit någon ännu som inte blivit hänförd över hur god den är i sin enkelhet. Bild kommer så småningom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop margarinet och sockret. Tillsätt äggen. Blanda ihop mjölet, kakaon och vaniljsockret och häll ner mjölblandningen i margarinblandningen. Häll smeten i en 20x30 cm långpanna som är smord eller klädd med bakplåtspapper.
  2. Grädda i 175 grader i exakt 20 minuter. Hacka blockchokladen grovt under tiden.
  3. Ta ut kakan och strö på blockchokladen. Sätt in kakan i ugnen ytterligare 5 minuter.
  4. Ta ut kakan och bred ut den smälta chokladen jämnt. Skär i rutor efter att kakan svalnat. Serveras med fördel med vanlig vispgrädde.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • emaxen 16 juni 2009

    Dessa kakor blev supergoda, särskilt till en kopp kaffe. Garnerade chokladen med strösselkonfetti blev färggranna nu till midsommar. Full pott i betyg. Tack för receptet. Trevlig midsommar kram emaxen.

  • Swedishchef 13 juli 2009

    Jättegoda chokladrutor :) De hann knappt kallna innan de var uppätna, kommer definitivt göra dessa igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.