Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas färskost för sportiga

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 dag
Skriv ut

Min pappa som är från ungern gör gärna sin färskost själv och han har lärt mig också att göra detta, jag har lagt till lite olika ingredienser eftersom jag vill ha lite nordisk toush på det hela, jag idrottar 3ggr i veckan, är tränare för ett innebandylag och ett fotbolllag.Min äldsta son har döpt detta recept, han tyckte det var jättegott, de yngre tycker det verkar lite skumt så de låter bli än så länge.

Ingredienser

Instruktioner

Mycket gott och väldigt sunt måste jag säga. Sätt ett kaffefilter och fiberhållare i muggen, häll gräddfilen i filtret och låt stå ett dygn ca. när osten är klar har nästan en dl vätska runnit ner, det har då bildats vassla, skarapa ur osten ur filtret ner i en skål eller nåt. Man kan smaksätta osten efter eget behag, men nåt som jag använder ofta är salladskrydda(italiensk), eller en vitlöksklyfta och finhackad gräslök. Så klart för att lägga på smörgåsen med tex tomater, gurka, eller paprika.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • epi 17 mars 2008

    MMMMMMMMMMM det här blev super gott. Tog naturellyoughurt 1 l och sedan 1½ msk persillade. Smaka som typ philadelpia ost men nyttigare. Ungarna tog 3 knäcke för det var ju så gott! Tack för det!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.