Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas falska mousaka

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En rätt som går utmärkt att förbereda så den bara värms när den ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva potatisen och lägg dem i en smord braspanna och sätt in dom i ugnen på 225° i ca. 30 minuter. Skala och skiva löken och fräs den i en stor gryta tills den fått fin färg, då läggs även färsen i och fräses den också. Tillsätt dom krossade tomaterna, tomatpurén, buljongtärningarna, salt och svartpeppar. Låt koka under lock i ca. 15 minuter. Späd med vispgrädden och lägg färsröran på potatisen och strö över riven ost. In i ugnen i ca. 10-15 minuter om maten är varm, ca. 25-30 minuter om maten är kall. Servera gärna med en grönsallad till.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Gillsan 19 maj 2008

    Den här ger jag eloge för, till mamma u. mvh rockagill

  • LaJefa 10 juni 2008

    Har jag inte fått denna på ett av era kalas...för en massa år sen. Om det är den så kommer jag ihåg att den var supergod...alltså sätter jag en fullpott i betyg.

  • alda96 12 juni 2008

    mmm så gott det låter jag blir såååå sugen en femma för att det låter så gott

  • Sandra-Louise 8 juli 2008

    jättegott

  • Tillberga 16 september 2008

    vilken höjdar "låda" det kommer att bli fler sådana både min man och jag är mätta och nöjda hade i lite svamp och så åt vi majs till så gott

  • MajaZoya 21 december 2008

    Hos oss gick den inte hem så bra. Barnen/ungdomarna åt men de, liksom vi vuxna, ger den inte mer än en medelmåttig 3:a. Vi brukar göra en sorts potatisgratäng varvad med stekt köttfärs/lök och grädden smaksatt med soja och lite senap och den uppskattas mycket mer hos oss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.