Det här är en gammal fin kaka som förlänger nyårsdagsnjutningen.
Instruktioner
- Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i ungefär 1 cm tjocka klyftor. Smält smöret i en vid kastrull och lägg i äppelklyftorna.
- Pudra över kanel och socker, skaka om kastrullen. Fräs klyftorna försiktigt tills de är halvmjuka och lägg dem i ett gratängfat.
- Sufflétäcke:
Smält smöret och låt kallna utan att det stelnar. Skålla och skala mandeln, mal den fint.
Blanda smör och mandeln. Värm ugnen till 180º.
- Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Rör ner mandelblandningen.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
- Bred sufflétäcket över äppelklyftorna och grädda i 20-30 minuter, tills ytan är vackert gyllenbrun.
- Pudra över florsocker, servera med lätt vispad grädde och gärna ett glas portvin eller annat dessertvin.
- Nyårslivet kan vara skönt.
Publicerat den
14 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar