Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas fina äppelkaka

 
Skriv ut

Det här är en gammal fin kaka som förlänger nyårsdagsnjutningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i ungefär 1 cm tjocka klyftor. Smält smöret i en vid kastrull och lägg i äppelklyftorna.
  2. Pudra över kanel och socker, skaka om kastrullen. Fräs klyftorna försiktigt tills de är halvmjuka och lägg dem i ett gratängfat.
  3. Sufflétäcke: Smält smöret och låt kallna utan att det stelnar. Skålla och skala mandeln, mal den fint. Blanda smör och mandeln. Värm ugnen till 180º.
  4. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Rör ner mandelblandningen.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
  6. Bred sufflétäcket över äppelklyftorna och grädda i 20-30 minuter, tills ytan är vackert gyllenbrun.
  7. Pudra över florsocker, servera med lätt vispad grädde och gärna ett glas portvin eller annat dessertvin.
  8. Nyårslivet kan vara skönt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.