Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas goda kasslerpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den här pajen har jag gjort så många gånger, både till min familj och till främmande. Alla tycker den är jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Blanda margarin, mjöl och ljummet vatten till en deg. Platta ut den i en pajform. Förgrädda pajdegen ca 10 minuter i ugn 200 g på mittersta falsen. Ta ut den ur ugnen och öka ugn till 225 g.
  2. Skär kasslern i tärningar och lägg över pajdegen. Gör sedan äggstanning. Vispa ägg, mjölk och kryddor samman. Lägg över riven ost på kasslerpajen och slå sedan över äggstanningen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 35-45 min (beroende på ugn).
  3. Servera en grönsallad till och avnjut ett glas rött.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gnagett 1 maj 2008

    Det här var en god paj. Kassler tillhör inte mina favoriter men i denna paj så funkar det utmärkt. Jag la i körbärstomater i halvor och strödde över basilika.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.