Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas grekiska ostpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En vegetarisk paj som är helt oemotståndlig även för köttätare! TIPS: Smörj pajformen ordenligt före och strö havregryn i bottnen. Då lossnar pajen lättare från formen.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda samman alla ingredienser till pajdegen, låt stå kallt i en timme. Sätt ugnen på 175 C. Förgrädda pajskalet i 10 min. Hetta upp löken i olja och tillsätt tomatkrosset och paprikorna. Pressa i vitlöksklyftorna. Krydda med svartpeppar, örtsalt och oregano. Bred ut hälften av fetaosten på bottnen av det förgräddade pajskalet. Häll över den varma grönsaksblandningen. Lägg över resten av fetaosten samt finklippt persilja. Blanda grädde och ägg, häll över. Strö över oliver. Grädda i mitten på ugnen i 30 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.