Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas gulaschsoppa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Österrikisk soppa som jag vuxit upp med. Har alltid höftat till den men nu provat ut ett recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och stek den gyllengul i lite olja. Tillsätt paprikapulvret tillsammans med 3 msk vatten. Skär köttet i små tärningar och blanda ner tillsammans med resterande kryddor.
  2. Bryn köttet försiktigt så att inte kryddorna bränns. Tillsätt potatisen skuren i små tärningar. Fyll på med vatten, tillsätt tomatpurén och fonden. Sjud tills köttet är mört. Smaka av efter eget tycke.
  3. Serveras med ett gott bröd och en kall öl!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • laverrod 28 januari 2011

    Sen när blev gulaschsoppa österrikisk?

  • zonale 28 januari 2011

    Självklart finns det både ungerska och österrikiska varianter av denna soppa och de skiljer sig en del.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.