Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas hallonkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En god kaka som min mamma alltid bakade ibland använde hon äpplemos det var lika gott .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Rör margarin och socker vitt och poröst. Tillsätt ägget och vaniljsockret.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det, rör om lite.
  4. Bred ut smeten i en smord och bröad form gärna med en löstagbar kant. Spara lite av degen till ett galler.
  5. Bred ut hallonsylt på hela kakan. Kavla ut lite av degen till ett galler och lägg på.
  6. Grädda på 1:a falsen nerifrån i ca 35 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.