Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas kötbullar/biffar

(2 kommentarer)  
Mammas kötbullar/biffar Mammas kötbullar/biffar Mammas kötbullar/biffar
Skriv ut

Morsan har fått det här receptet genom en bekant det är superlätt och blir hur gott som helst.. :) Mamma har testade att göra köttbullar/biffar på kycklingfärs och en liten del älgfärs som hon hade, det blev riktigt gott. Mamma brukar ta den buljong hon har hemma. Höns-, svamp-, kalv-, grönsaks- eller oxbuljong, ibland blandar hon olika sorters buljong.. Själv har jag en förkärlek till kalvbuljong. Gör efter ditt tycke och smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält buljongtärningarna i 1 dl vatten och riv löken. Lägg köttfärsen i en bunke blanda ner grädde, lök och buljongvätskan och rör om Rulla till bullar eller gör biffar.
  2. Har du viltfärs är det ett kanonbra alternativ att använda, resultatet blir saftigt och gott
  3. OBS!!!!! Använder du blandfärs ta bara 1 dl grädde!
  4. Använder du fläskfärs, så ta mindre vatten och lite drygt ½ dl grädde, då färsen är fetare och avger mer vätska.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • elvis1977 8 april 2014

    Supergoda!! ska jag göra flera gånger :)

  • cuddly96 19 december 2014

    Va kul att du tyckte om dom!!! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.