- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Min mamma är än riktig matmor som antagligen gör de saftigaste köttbullar som står att finna. Jag vet! Alla säger så om sin mamma! Men min mamma.... ; )
Instruktioner
- Hacka löken och finfördela dem och köttfärsen i en bunke.
- Knäck i ägget, häll i ströbrödet och mjölken på det och låt svälla i ca 10 minuter. Salta och peppra efter smak.
- Rulla köttbullarna och stek dem nästan klara och lägg ner dem i en djup gryta på svag värme. Mellan varje stekning vispas stekpannan ur med lite vatten.
- När alla köttbullar är stekta låter man köttbullarna puttra på svag värme medan pasta eller potatisen får koka.
- Servera med ketchup till pastan eller en brunsås och lingonsylt till potatisen
- MUMS!
Publicerat den
20 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Enkla, goda och tacksamma att göra. Vi åt med potatis, broccoli och champinjonsås. Mums
Jag har letat länge efter ett basic köttbullsrecept och äntligen har jag hittat rätt!! Jättegott och det enda som inte gick rätt vara att vi behövde mycket mer än 500 gr färs, så goda var dem! Tack för receptet.
Kan bara instämma, enkla goda och snabb åtgång på. Hade potatismos och sista skörden av våra egen odlade morötter till samt lingon, mkt gott!
Mycket goda och lätta att rulla .Tillsatte lite Bullfighter det blir jättegott
De var jättegoda, men smeten blev lite lös så de blev inte så runda i slutändan, men det spelar ju ingen roll. Smaken var ju jättebra:)
jag är ledsen men det var ingen höjdare. smakade inte mycket. måste vara ,mer kryddor i enligt mig. runda o fina o välstekta blev de ialla fall.bra konsistens