Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas köttbullar

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Min mamma är än riktig matmor som antagligen gör de saftigaste köttbullar som står att finna. Jag vet! Alla säger så om sin mamma! Men min mamma.... ; )

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och finfördela dem och köttfärsen i en bunke.
  2. Knäck i ägget, häll i ströbrödet och mjölken på det och låt svälla i ca 10 minuter. Salta och peppra efter smak.
  3. Rulla köttbullarna och stek dem nästan klara och lägg ner dem i en djup gryta på svag värme. Mellan varje stekning vispas stekpannan ur med lite vatten.
  4. När alla köttbullar är stekta låter man köttbullarna puttra på svag värme medan pasta eller potatisen får koka.
  5. Servera med ketchup till pastan eller en brunsås och lingonsylt till potatisen
  6. MUMS!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • enAnnan 11 augusti 2008

    Enkla, goda och tacksamma att göra. Vi åt med potatis, broccoli och champinjonsås. Mums

  • Helida 10 september 2008

    Jag har letat länge efter ett basic köttbullsrecept och äntligen har jag hittat rätt!! Jättegott och det enda som inte gick rätt vara att vi behövde mycket mer än 500 gr färs, så goda var dem! Tack för receptet.

  • majamia 20 oktober 2008

    Kan bara instämma, enkla goda och snabb åtgång på. Hade potatismos och sista skörden av våra egen odlade morötter till samt lingon, mkt gott!

  • s-80 21 januari 2009

    Mycket goda och lätta att rulla .Tillsatte lite Bullfighter det blir jättegott

  • LunaTone 26 augusti 2009

    De var jättegoda, men smeten blev lite lös så de blev inte så runda i slutändan, men det spelar ju ingen roll. Smaken var ju jättebra:)

  • kayra 27 april 2012

    jag är ledsen men det var ingen höjdare. smakade inte mycket. måste vara ,mer kryddor i enligt mig. runda o fina o välstekta blev de ialla fall.bra konsistens

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.