Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas köttfärslåda

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En låda med köttfärs, ris och lite svamp och grönsaker. Köttfärsen går bra att byta ut mot medaljonger av fläskfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175°C.
  2. Koka riset med grönsaksbuljongen. Skölj och ansa paprikan, skiva den tunt. Skala och hacka löken. Stek paprika och lök tills de är mjuka. Rensa svampen och skiva den, stek sedan.
  3. Häll över grönsaker och svamp i en ugnsfast form. Stek köttfärsen och krydda efter behag. Häll köttfärsen över grönsakerna och rör om så att det blandar sig.
  4. När riset kokat klart slå i grädden och tomatpurén och rör om, låt det koka upp. Häll riset över köttfärs blandningen rör INTE om. Skiva ost och lägg på. Grattinera i ugnen ca 15-20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • PatriciaS 15 januari 2010

    mkt lätt och gott.

  • jennysp 6 mars 2010

    Mycket gott!!

  • ostanlid 25 mars 2010

    Tack för ett gott recept! Jag la till en pressad vitlök och några klickar ajvar relish i köttfärssåsen. Smakade smaskens!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.