Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas köttfärspaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den här är min favorit, mäktig och otroligt god. Inte är den besvärlig att göra heller.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman margarin och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt salt och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg som får vila kallt.
  2. Fräs köttfärsen. Lägg åt sidan. Hacka löken och fräs den tillsammans med svampen. Blanda med köttfärsen. Krydda. Strö över vetemjöl och rör noga. Tillsätt vattnet, senap och soja. Låt det puttra en stund. Blanda ner gräddfilen - nu får det inte koka längre!
  3. Tryck ut pajdegen i en ugnsfast form och förgrädda det 15 min i 225 grader. (Fäst den gärna mot kanten med en remsa aluminiumsfolie som naggas fast i degen - annars sjunker den ihop i ugnen). Fyll med köttfärsröran, hyvla över en god smältost och strö över sesamfrön.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min i 225 grader. Servera med en god grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.