Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas kycklinggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

För ganska många år sedan frågade en journalist Carola Häggkvist om hennes favoritrecept. Utan tvekan blev det "Mammas kyckling" - En underbar sås, tycker Carola- och man håller med henne. Kryddningen är så fin !!!!!

Ingredienser

Instruktioner

Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn bitarna vackert guldbruna i smör eller margarin. Salta och peppra. Lägg över bitarna i en gryta och dofta över med vetemjölet. Häll över hönsbuljong, grädde och spadet från ananasringarna. Smaksätt såsen med chilisås, curry och italiensk salladskrydda. Låt sjuda i såsen under lock i 15-20 minuter. Mot slutet av koktiden tillsätts bananen skuren i skivor och några ananasringar skuren i bitar. Servera med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.