Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas mandelkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En mjuk kaka med underbar mandelsmak. Oemotståndlig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en 1,5 liters avlång eller hålformad form. OBS! Använd inte en som är alltför mönstrad eftersom kakan lätt fastnar i en sådan!
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Tillsätt smöret.
  3. Mal söt- och bittermandel. Blanda mandel och mjöl. Rör försiktigt ner blandningen i smeten och häll den i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 40 minuter på 175 graders värme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.