Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas möra kanelskorpor

 
Skriv ut

Jättegoda till kaffe, te eller ett glas mjölk. Kan smaksättas med andra kryddor i stället för kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37º. Häll spadet över jästen och rör om tills den löst sig. Tillsätt kanel, socker, vaniljsocker, salt samt det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa 30 minuter.
  2. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig, tillsätt mera mjöl om det behövs.
  3. Dela degen i tre delar och forma til längder som läggs på plåt. Jäs cirka 30 minuter eller tills de rest sig ordentligt.
  4. Grädda i 175º cirka 15 minuter, tills längderna känns lätta och genombakta.
  5. Låt svalna och skär i 3 cm breda skivor som delas i halvor (över- och underdel).
  6. Eftertorka i 75º -100º beroende på hur ugnen är. Stäng av ugnen efter 5-6 timmar och låt skorporna stå kvar under natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.