Jättegoda till kaffe, te eller ett glas mjölk. Kan smaksättas med andra kryddor i stället för kanel.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37º. Häll spadet över jästen och rör om tills den löst sig. Tillsätt kanel, socker, vaniljsocker, salt samt det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa 30 minuter.
- Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig, tillsätt mera mjöl om det behövs.
- Dela degen i tre delar och forma til längder som läggs på plåt. Jäs cirka 30 minuter eller tills de rest sig ordentligt.
- Grädda i 175º cirka 15 minuter, tills längderna känns lätta och genombakta.
- Låt svalna och skär i 3 cm breda skivor som delas i halvor (över- och underdel).
- Eftertorka i 75º -100º beroende på hur ugnen är. Stäng av ugnen efter 5-6 timmar och låt skorporna stå kvar under natten.
Publicerat den
30 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar