Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas moskakor

 
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Lätta att göra och garanterat strykande åtgång. I mammas handskrivna recept så står det 1-2-3-kakor men vi döpte dem till moskakor när vi var små eftersom vi brukade få hjälpa mamma att mosa dem, dvs dekorera dem med ett gaffeltryck! De passar dessutom utmärkt att bjuda som snax i en liten skål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda snabbt ihop alla ingredienser, gärna i matberedaren. Knåda ihop och forma till en korv, ca 3-4 cm tjock. Låt vila i kylen minst en timme eller över natten.
  2. Sätt på ugnnen på 175 grader. Skiva 5-8 mm tjocka skivor, lägg dem på bakplåtspapper och dekorera med ett gaffeltryck. Grädda ca 8 minuter. Kakorna ska inte bli bruna, passa ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.