Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas mumsiga leverpastej

 
Skriv ut

Härlig leverpastej.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 c.
  2. Finhacka löken och stek den sakta mjuk i smöret utan att den får färg. Låt den svalna.
  3. Mal lever och späck på mellangrov skiva tillsammans med löken och ansjovis.
  4. Matberedare kan också andvändas. Men skär då först levern och späcket i små bitar.
  5. Vispa samman ägg, mjöl och grädde.
  6. Rör ned det i levermassan.
  7. Smaksätt med sirap, salt, peppar och ev mejram. Stek ett smakprov. Krydda mer om så önskas.
  8. Häll smeten i tre smorda 1/2 liters formar eller i en större som rymmer 11/2 liter.
  9. Täck med aluminiumfolie.
  10. Grädda på galler placerat på första falsen i ugnen i ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.