Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas påsksallad med lax

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Min mamma bjöd på en supergod sallad med lax i påskas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka äggen, de ska vara mellan/hårdkokta. Låt svalna.
  2. Dela salladen i mindre bitar. Skär avocadon i bitar och häll på pressad citron så den inte mörknar. Skär purjolök i strimlor, och rädisor i skivor. Lägg alla grönsaker på ett stort fat.
  3. Gör dressingen: vispa ihop balsamico, honung och havssalt. Vispa sedan i dijonsenap och olja, späd eventuellt med liten vatten om den känns för tjock.
  4. Ringla över lite av dressingen över salladen, och lägg på laxen. Skala och dela äggen till halvor, lägg på på salladen och ringla över lite mer av dressingen. Spara en del av dressingen vid sidan av så man kan ta mer vid behov vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.