- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Min mamma bjöd på en supergod sallad med lax i påskas.
Instruktioner
- Koka äggen, de ska vara mellan/hårdkokta. Låt svalna.
- Dela salladen i mindre bitar. Skär avocadon i bitar och häll på pressad citron så den inte mörknar. Skär purjolök i strimlor, och rädisor i skivor. Lägg alla grönsaker på ett stort fat.
- Gör dressingen: vispa ihop balsamico, honung och havssalt. Vispa sedan i dijonsenap och olja, späd eventuellt med liten vatten om den känns för tjock.
- Ringla över lite av dressingen över salladen, och lägg på laxen. Skala och dela äggen till halvor, lägg på på salladen och ringla över lite mer av dressingen. Spara en del av dressingen vid sidan av så man kan ta mer vid behov vid servering.
Publicerat den
26 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar