Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas räkgömma

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det här receptet är en klassiker hos min mamma, och passar bra till helgmys. Mamma gjorde den ofta när vi fick besök... Den effektiva tillagningstiden är under 45 minuter, jag tog i lite. Men beräkna att det tar ganska lång tid för räkorna att tina. Jag brukar börja med räkorna 5-6 timmar innan jag ska servera dem...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de frysta räkorna i botten på en djup form, eller en skål. Krydda dem rikligt med italiensk salladskrydda och klippt dill. Rör runt lite med en gaffel så att alla räkorna är kryddade. Ställ undan formen och låt räkorna tina.
  2. Koka gärna äggen redan nu, så hinner de svalna innan de ska skalas.
  3. När räkorna i stort sett tinat så koka riset och gör i ordning bearnaisesåsen.
  4. När riset är klart så häll det över räkorna. Häll såsen över riset och bred ut den så att inget ris syns.
  5. Garnera med äggklyftor och klyftade tomater.
  6. Servera gärna med rostat bröd, smör och ost. Och kanske ett glas vitt vin eller cider.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.