Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas rågkakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Detta är inget matbrödsrecept, utan en småkaka! Vill bevara receptet eftersom det inte är så vanligt med rågsikt i kakrecept nuförtiden. Kvinnan som brukade baka dessa småkakor heter Ebba.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Allt blandas i matberedaren. Du kan också blanda allt för hand som dom gjorde förr, det går lika bra.
  2. Forma degen till 2 rullar. Forma varje rulle till en trekantig längd.
  3. Skär längderna i tre mm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt, inte för tätt.
  4. Grädda i 175º ca 10-15 minuter, ganska långt ner i ugnen, tills de fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • teszie 19 januari 2012

    Smakar nästan som mammas rågringar det är jul för mig. Mamma brukar dock kavla ut degen och ta ut runda kakor med hål i och nagga dem. De blir lite sprödare då :-)

  • anisko 2 mars 2012

    Min svärmor bakade alltid dessa kakor. Jag har bakat dem två gånger nu. Ena gången kavlade jag ut med mått med hål i. Andra gången (idag) tog jag ett mått utan hål. Jag naggar dem också. Jag tog bara ½ tsk bakpulver. JÄTTEGODA!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.