Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas skinkstuvning

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Denna stuvning passar till det mesta - crêpes, rostad fralla/varma mackor, pasta, omelett, gratänger... Lite kalorier blir det ju, men man äter det inte så ofta. En favorit i familjen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna köttet i små bitar. Hacka purjon. Stek på svag värme tills det får lite färg och vätskan kokat bort. Pudra över lite mjöl och rör runt. häll över grädden och koka några minuter till det tjocknat (det ska bli en ganska tjock stuvning). Smaka av med peppar och ev. salt.
  2. Man kan tillsätta mer mjöl och späda med vatten så blir inte så stuvningen så fet.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Svesse60 6 februari 2008

    Helt otroligt god! Skulle kunna äta den varje dag.

  • Nilina 9 december 2009

    Kanon gott! Brukar lägga ut det på vanliga pankakor och rulla ihop, strö riven ost på och grattinera en stund i ugnen.

  • Mauritza 26 december 2009

    Jag tyckte den var väldigt god och krämig. Rev lite pecorino ovanpå stuvning vid servering för att få lite mer sälta. Supergott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.