Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas skotska pannkakor

 
Skriv ut

Har ätit dessa pannkakor till brunch på helgerna i många år. Jättegott med bacon och ägg till eller lite sirap.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, en matsked mjölk och sirapen på låg värme i en kastrull. Låt det sedan svalna. Lägg de torra ingredienserna i en skål och gör en liten grop i mitten.
  2. Häll i ägget, de smälta ingredienserna och hälften av den resterande mjölken och blanda till en tjock smet. Häll i resten av mjölken och vispa ordentligt. Låt smeten stå i en kvart.
  3. Smält lite smör i en panna på mellanvärme. Använd ungefär en deciliter av smeten till varje pannkaka och stek tills det kommer upp små bubblor på ytan som spricker.
  4. Vänd på pankakorna och stek dem tills de är gyllenbruna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.