- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En omtyckt rätt hos barnen med mört kött och god sås.
Instruktioner
- Krydda kotletterna med vitpeppar och salt och vänd dem i vetemjöl.
- Stek kotletterna på båda sidor i smör. Lägg över kotletterna i en gryta och täck med vatten.
- Skala morötterna och löken, dela dem i bitar och lägg dem i grytan tillsammans med kotletter, vitpepparkorn och kryddpepparkorn.
- Låt alltsammans sjuda i ca 2 timmar eller tills köttet lossnar lätt från benet.
- Plocka upp kött och sila sedan buljongen i en ny gryta. Tillsätt soya och grädde och ev lite salt. Koka upp såsen och red av vid behov med vetemjöl och vatten.
- Lägg i kotletterna i den varma såsen.
Servera med potatismos och kokta grönsaker.
Publicerat den
9 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar