Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas söndagskotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En omtyckt rätt hos barnen med mört kött och god sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda kotletterna med vitpeppar och salt och vänd dem i vetemjöl.
  2. Stek kotletterna på båda sidor i smör. Lägg över kotletterna i en gryta och täck med vatten.
  3. Skala morötterna och löken, dela dem i bitar och lägg dem i grytan tillsammans med kotletter, vitpepparkorn och kryddpepparkorn.
  4. Låt alltsammans sjuda i ca 2 timmar eller tills köttet lossnar lätt från benet.
  5. Plocka upp kött och sila sedan buljongen i en ny gryta. Tillsätt soya och grädde och ev lite salt. Koka upp såsen och red av vid behov med vetemjöl och vatten.
  6. Lägg i kotletterna i den varma såsen. Servera med potatismos och kokta grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.