Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God både till vadag som fest

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva filén och champinjonerna, stek dem kryddade var för sig. Vispa ur pannan med 1 dl vatten, spara skyn till såsen.
  2. Strimla purjon fräs den i margarin. Bottna en smord ugnsfast form med purjon och champinjonerna. Lägg på filébitarna varvat med den skivade osten ovanpå bädden.
  3. Koka upp 2 dl grädde, tillsätt skyn blandat med vetemjölet, smula sedan ner buljongtärningen låt koka upp några minuter. Smaka av med kryddor.
  4. Koka potatisen pressa eller mosa. Vispa ihop ägget tillsätt gräddmjölken. Spritsa eller klicka ut moset runt filén, häll sist såsen över köttet.
  5. Gratinera i 225º ca 15 min
  6. Servera med en grönsallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.