Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas stekta sill och sötsur sås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Skånsk husmanskost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra sillfiléerna inuti. Vik ihop på "midjan". Blanda vetemjöl, ströbröd, salt och vitpeppar. Vänd filéerna i detta. Stek filéerna i margarin/smör ca 5-7 min/sida.
  2. Smält margarin/smör i stekpannan där stekskyn efter sillen finns. Strö över vetemjöl och vispa ur klumpar. Spä med kallt vatten till rätt konsistens på såsen. Smaksätt med ättika "lockvis", socker i kaffemått-doser, vitpeppar och salt. Smaka av. Ta några droppar Colloritsoya för färgens skull. Servera till kokt potatis och rårivna/kokta morötter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mollelena 19 november 2011

    Varför inga mängder på det man ska ha i?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.